Zenei "kirándulásnak" indult - 4 év lett belőle

2017. májustól Lipcsei István (Lipi) visszavonul az iON projekt kötelékéből és önállóan folytatja tovább. Mi magunk részéről természetesen nagyon sajnáljuk a döntését, de a projekt alapjaiban is a nyitottságra épül, így tiszteletben tartjuk! Köszönjük neki ezt a több mint 4 éves időszakot, minden szempontból nagyszerű csapattá egyben barátokká is kovácsolódott a kapcsolatunk és sikerült maradandót is alkotnunk. A barátságunk természetesen nem múlik el és mi is folytatjuk. Lipinek további sikeres munkát kívánunk és köszönjük! A "miért"-ről Ő maga vall az alábbi írásában! 

2013-ban csatlakoztam az iON Projekthez Döme felkérésére:

- Nem kell ígérni senkinek semmit, nem kell elköteleződni! Próbáljuk ki aztán meglátjuk!

Izgatott a dolog, érdekelt, kihívás volt... Megszületett a Camouflage-Great commandment cover.

A cover elkészítése során kiderült, hogy jól együtt tudunk működni Dömével; ha zeneileg nem is teljesen azonos, de nagyon hasonló nyelvet "beszélünk".
Az első cover-t követte a második... és a többi... A Nyiz fivérek csatlakozásával megszülettek az első iON dalok (Álmok nélkül, Érezned kell) és további cover-ek...

Tavaly Fráter Attila csatlakozásával új lendületet vett a zenekar; kisebb stílusváltás is bekövetkezett. Megjelent az első önálló EP!
Mérföldkő ez minden csapat számára, az iON számára is.

Mindeközben az életem megváltozott; én is "öregebb" lettem. Sajnos mint minden hobby zenésznek, nekem sincs annyi szabadidőm mint amennyit egy ilyen szintre ért projekt mint az iON megkívánna anélkül, hogy mellette ne áldoznám fel teljesen a saját instrumentális ágamat, "előzményeimet", mindazt amiért anno szintetizátort vettem a kezembe és hogy ne menne a családdal töltött idő rovására.

Döntenem kellett s én úgy döntöttem visszavonulok a "magányos" alkotás világába. Régóta hiányzott már. Az iON-hoz pedig úgy éreztem - ezen a szinten ahová eljutottunk én már nem tudok többet hozzátenni. Előbb-utóbb már "akadályként" működtem volna a csapatban amit mindenképp el akartam kerülni.

Rengeteget tanultam ez alatt a 4 év alatt. Örömmel tölt el, hogy olyan emberekkel dolgozhattam együtt mint Döme és Ati, vagy mint Jopek és Szilárd a közös koncertjeink szervezése során.

Természetesen hálás vagyok Nektek, a közönségünknek is azért hogy hallgattok, szerettek minket! ?

Tartsátok meg e jó szokásotokat! ?

Lipcsei István

©2024 iON Projekt. Minden jog fenntartva!

Keresés

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.