Miért is iON?

A legfontosabb, hogy gyermekkorunk óta az elektronikus zene elkötelezettjei vagyunk. A Dömötör Tamás által létrehozott projekt indulásakor nem egy zárt zenei csoport létrehozása volt a cél. Az állandó tagok mellett egyfajta "alkotóelemként" bárki csatlakozhat a projekthez, aki a műfajban tevékenykedik. Lehet az zeneszerző, dalszöveg író, vagy akár előadó is. Így, mint elemi részecskék sokasága próbálunk valami újat, hangzásvilágban a szintipop műfajnak megfelelőt, ám mégis egyedit és változatost alkotni... Nos így a névválasztás is: iON.

waves

Mi mindig visszakacsintunk egy kicsit a múltba. Zenénk ötvözi a múlt és a jelen korszak elvárásait. A csúcstechnikának köszönhetően hangzásban teljesen új, dallamvilágban a régi… A '90-es évek stílusa és zenei műfaja határozza meg a zenénk alapvető vonásait A Depeche Mode,  Alphaville, Camouflage, Kraftwerk és magyar vonatkozásban a Bonanza Banzai tett ránk motiváló hatást. Minden közreműködő zenei múlttal rendelkezik. Dömötör Tamás a projekt vezetője a No Figurativ együttesből ismert. A projekt 2011-es indulásakor Nyiz Zsolt és Nyiz István állandó zeneszerző- és hangmérnökként közreműködnek. A fiúk neve ismerős lehet, hiszen több zenei produkció is kötődik a nevükhöz. Az egyik legnépszerűbb a '90-es éves elején indult Inverse együttes. 2012. szeptemberében egy újabb elismert zenész csatlakozik a projekthez Lipcsei István személyében, aki az instrumentális zene mellett, már a vokális műfajba is sikeresen „belekóstól". 2016 januárjában ismét bővül a csapat és egy újabb nagyszerű zenész, Fráter Attila is leigazol, aki egyben új "színt" is hoz az iON dallamvilágába. 2017 januárra el is készül az iON első saját szerzeményekből összeállított EP kiadványa 1st címmel. 

  virusti

2017. májustól Lipcsei István (Lipi) visszavonult az iON projekt kötelékéből és önálló előadó/zeneszerzőként folytatja tovább az instumentális vonalon. Köszönjük neki ezt a több mint 4 éves időszakot, minden szempontból nagyszerű csapattá egyben barátokká is kovácsolódott a kapcsolatunk és sikerült sok-sok maradandót is alkotnunk. A barátságunk természetesen a szétválással nem múlt el! 2017. szeptembertől azonban egy új taggal bővült az iON projekt, méghozzá egy hölgy személyében! Boda Zsuzsa (BodZa) neve sokaknak ismerősen cseng majd! Nagyon örülünk, hogy hozzánk "igazolt"! Egy nagyon tehetséges és kreatív dalszövegírót ismertünk meg a személyében, aki nem csak hogy fenomenálisan ír, hanem komplett dal ötletekkel is meglepett bennünket. Jelenleg a második EP lemez anyagán dolgozunk...

Dömötör Tamás
projektvezető, ének
Fráter Attila
zene, szöveg
Boda Zsuzsa
dalszövegíró
Nyiz Zsolt
zene, szöveg, ének
Nyiz István
zene, szöveg
©2024 iON Projekt. Minden jog fenntartva!

Keresés

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.